Smakernas kök är en sida för alla er livsnjutare som älskar mat och dryck i alla dess former. Här kommer ni att finna information och historia om drycker, hur man kombinerar dessa med mat och ta del av allt det goda som livet har att ge.

Cognac tillverkas alltid utav druvan Ugni blanc och sedan 1909 finns det en lag som säger att druvan och drycken måste framsställas inom cognacsdistrikten för att få kallas cognac.

Distrikten

Det finns 6 områden där man får odla druvor för cognac

Fins Bois

Det största av Cognacs distrikten med en yta av 36000 hektar

Borderies

Detta distrikt är det minsta av cognacs distrikten på endast 4 000 hektar. Härifrån får man mycket blommiga och smakrika eau-de-vie, som är mycket efterfrågat av sina spännande och aromatiska lagringar. Dessa cognacs behöver inte någon längre lagringsperiod.

Grande Champagne

Distriktet är 34703 hektar varav 13 200 hektar är vingårdar. Härifrån får man den finaste och dyraste cognacen. Distriktet har mycket kalkrik jord, 60 procent. Cognac härifrån kräver en lång lagring och ger mycket kraftfulla och eleganta drycker. Många gånger blandas olika cognac.

Petite Champagne

Distriktet består av består av 66000 hektar varav 15 250 hektar är vinodlingar. Detta är det näst finaste distriktet, men till skillnad mot Grand så kräver dess cognac inte lika lång lagring. Dessa cognac är ofta gjorda på olika cognacs blandningar. Likt Grand så har man även här mycket kalkrik jord. Även här ifrån får man mycket elegant cognac.

Bois Ordinaires

Distriktet ligger närmst atlanten. Här finns över 1 100 spridda hektar vingårdar. Med en sämre jordkvalité och mycket påverkan av det maritima klimatet producerar man på 20000 hektar råare eau-de-vie som är av lägre kvalité och som åldras mycket fortare. Här producerar man för högvolymsproduktion av cognac.

Bons Bois

Distrikten består av 9300 hektar vinodlingar. Detta är ett av de yttre distrikten och består utav väldigt sandrik jord. Även här har cognacen en kortare lagringsprocess. Man producerar mycket bascognac här med enkla simpla drag .