Smakernas kök är en sida för alla er livsnjutare som älskar mat och dryck i alla dess former. Här kommer ni att finna information och historia om drycker, hur man kombinerar dessa med mat och ta del av allt det goda som livet har att ge.

Grilla Fågel

Här kommer lite tips på hur ni bäst lyckas med grillningen.

När man grillar hel kyckling så får man tänka på att det tar ganska lång tid att få den genomgrillad. Det bästa sättet är att först skaffa sig en fin glödbädd som tar ca 40 min. Sedan grillar man den ganska hårt så den får fin färg, när man uppnått detta så flyttar man ut allt kol i kanterna runt grillen så man inte får max värme på kycklingen. Detta ger klart bästa resultat vid grillning av hel kyckling.

Tänk även på att torka av kycklingen innan du lägger på den på grillen för att dels undvika att den fastnar samt för att den inte ska börja droppa ner i kolen så flammor uppstår och bränner fågeln.

Du kan med fördel fylla kyckling rikligt med färska örter och liknande och även lägga örter i den glödande kolen villket kommer att ge en fin smak under den långa grillningen.

Om man vill att det ska gå lite fortare så kan man stycka upp kycklingen och steka bitarna för sig, detta går väldigt mycket fortare, men även har blir det bäst om man först grillar på den hårt och sedan lägger kolen runtom, då får du en saftig och god köttbit.

En hel kyckling ska ligga på mellan 82-85 grader för att bli helt färdiglagad. Låret skall ligga på runt 75-80 grader och brösten på ca 72 grader.